Ricciardo verwacht emotioneel afscheid

Komend weekend neemt Daniel Ricciardo afscheid bij Red Bull Racing en verlaat het nest na acht mooie jaren. De Australiër, die na dit seizoen bij Renault aan de slag gaat, verwacht dat het naderende vertrek hem zwaar zal gaan vallen.

"Wanneer ik in Abu Dhabi voor het laatst uit een Red Bull stap denk ik dat ik eens goed ga janken. Mentaal wordt het niet makkelijk, dat weet ik. Elke ronde die ik afleg is een ronde dichter bij mijn laatste in een Red Bull-pak", schrijft Ricciardo in een uitgebreide column voor The Players' Tribune.

Desondanks is hij klaar voor een frisse start bij Renault en staat nog altijd voor de volle honderd procent achter zijn beslissing. "Ik ga naar Renault met een open geest en een vol hart. Niemand heeft een glazen bol en kan de resultaten voorspellen, maar de beslissing is gemaakt. Deze winter ga ik mijn nieuwe vrienden bij Renault ontmoeten en opnieuw beginnen."

Ricciardo maakte sinds 2008 deel uit van de Red Bull-familie en was voor hen actief in de Formula Renault Eurocup, de Britse Formula 3 en de Formule Renault 3.5. In 2011 bezorgde Dr. Helmut Marko de Australiër zijn Formule 1-debuut bij HRT. In 2012 kwam hij bij Scuderia Toro Rosso terecht, waarna twee jaar later promotie naar het hoofdteam volgde.

"Red Bull is meer dan een merk. Het is een familie en een statement van wat mogelijk is. Red Bull doet gewoon te gekke dingen en ik heb ervan genoten om daar deel van uit te maken. Het was een enorm privilege en zonder Dr Marko zou ik nooit de F1 hebben gehaald. Ik moet echter naar mijn hart luisteren. Zo'n grote verandering is verdomd angstaanjagend, maar ik moest mijn eigen weg bewandelen om de beste versie van mezelf te worden."

Na drie jaar scheiden dus ook de wegen van Max Verstappen en Ricciardo zich. Gelukkig hebben we de beelden nog, want beide heren beleefden hilarische momenten. Hieronder volgt een compilatie, die door Life ZONE is gemaakt.