Vandoorne wordt simulatorrijder bij Mercedes

Stoffel Vandoorne raakt na komend weekend zijn stoeltje bij McLaren kwijt, maar de deur naar de Formule 1 lijkt toch op een kier te blijven staan. De Belg is naast Esteban Ocon in het nieuwe seizoen namelijk simulatorrijder voor Mercedes.

"Het is een interessante rol voor me", aldus Vandoorne. "Ik ben er van overtuigd dat ik enkele nieuwe ideeën kan aanbrengen en voor mij is het ook leuk om de verschillen te zien met McLaren. Dat is uiteindelijk het enige team waarmee ik in de F1 heb gewerkt."

Vandoorne is erg blij met de rol van fabrieksrijder, waardoor hij in de toekomst mogelijk nog eens kan terugkeren in de Formule 1: "Het is goed om nog betrokken te blijven in de Formule 1 en zeker met de wereldkampioenen. Mercedes zal exact weten waar ik toe in staat ben. Je weet maar nooit wat er in de toekomst nog gebeurt. Dit jaar was de rijdersmarkt ook gek. Het is goed om overal op voorbereid te zijn."

Vandoorne werd onlangs door Mercedes-directeur Toto Wolff benaderd om de functie te gaan vervolgens. Naar verluidt is de Duitser al jaren een groot van van de Belgisch coureur. "Het hele Mercedes-project dat Toto me heeft voorgesteld trekt me aan", aldus de rijder.

"Voor mij was het belangrijk om gelinkt te zijn aan een constructeur. Toen ik de kans had om naar daar te gaan heb ik niet getwijfeld. Wanneer ze bij Mercedes iets doen, dan doen ze dat fatsoenlijk. Ik ben er honderd procent zeker van dat ze ook veel energie in het Formule E-programma zullen stoppen. Ik heb na dit weekend enkele dagen rust en dan ga ik recht naar de Formule E. Ik wil dit F1-seizoen zo goed mogelijk afsluiten en dan aan de volgende uitdaging beginnen."

Vandoorne wordt simulatorrijder bij Mercedes (Pro Shots / Action Images)
Vandoorne wordt simulatorrijder bij Mercedes (Pro Shots / Action Images)