Williams bevestigt: Kubica krijgt in 2019 stoeltje

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de kogel is nu echt door de kerk: Robert Kubica keert in 2019 terug op de grid en gaat voor Williams rijden. Dit maakte het team donderdag in Abu Dhabi bekend.

"Dat ik terug op de F1-grid sta is een van de grootste verwezenlijkingen in mijn leven", aldus Kubica, die dit seizoen nog als test- en reservecoureur voor het team actief is, op de officiële website van Williams. "Ik wil eerst en vooral iedereen bedanken die me tijdens een moeilijke periode heeft geholpen. Het is een lange tocht geweest om terug te keren op de Formule 1-grid. Het leek eerst onmogelijk, maar nu kan ik eindelijk zeggen dat ik in 2019 op de startgrid zal staan."

"Nu begint de uitdaging op het circuit met Williams. Met veel toewijding zullen George en ik samenwerken om op te schuiven op de grid. Ik wil ook Sir Frank en Claire bedanken voor deze kans. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen."

Kubica wordt bij Williams de ploeggenoot van Formule 2-coureur George Russell, die voor het volgende seizoen eveneens een stoeltje wist te bemachtigen.

In 2006 debuteerde Kubica in de koningsklasse van de autosport en pakte twee jaar later, tijdens de Grand Prix van Canada, zijn eerste zege. In 2010 stapte de Pool over naar Renault en had zelfs een voorcontract met Ferrari op zak, maar in 2011 ging het gruwelijk mis. Bij een rallycrash raakte de 33-jarige coureur zwaargewond aan zijn rechterzijde. In de afgelopen jaren werkte hij keihard aan een comeback, die er volgend seizoen dus ook daadwerkelijk komt.