Bruns zinspeelt op vertrek: "Ik kan niet leven met deze rol"

Thomas Bruns is bij Vitesse niet langer verzekerd van een basisplaats en zou in januari willen vertrekken bij de Arnhemmers.

De 26-jarige middenvelder kwam dit seizoen pas in vijf Eredivisiewedstrijden in actie, waarvan slechts één keer als basisspeler. Tegen Feyenoord stond hij aan de aftrap, maar kreeg hij na ruim een uur spelen een rode kaart.

"Dat is voor mij echt veel te weinig. Ik wil voetballen, niet hopen op tien minuten hier of een kwartier speeltijd daar. Of maar een enkele minuut als invaller, zoals nu het geval is. Ik kan niet leven met deze rol", vertelt Bruns in gesprek met de Gelderlander.

De voormalige jeugdinternational heeft zijn intenties inmiddels bekend gemaakt bij technisch directeur Marc van Hintum. Hij wil dat er met 'spoed' een einde komt aan zijn uitzichtloze situatie.

"Ik ben aangewezen op blessures of schorsingen. En dan kampt Vitesse volop met blessureleed, maar het middenveld wordt tot dusver overgeslagen. Ik mis de wedstrijdspanning, negentig minuten óp het veld. Ik kan mijn ding niet doen", besluit Bruns, wiens contract nog doorloopt tot de zomer van 2021.