Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 47

Het is toch alweer een jaar of acht geleden sinds iemand het verhaal van Robin Hood herkauwd heeft, dus vanaf deze week kunnen we zien hoe Otto Bathurst zijn 'hippe' versie van de legende vertelt. Maar je kunt ook de alijd indrukwekkende Viola Davis, samen met Elizabeth Debicki en Michelle Rodriguez, aan het werk zien in Widows, of zien hoe Elle Fanning de rol van Frankenstein-bedenker Mary Shelley speelt.

Widows

Widows is het verhaal over vier vrouwen die niets met elkaar gemeen hebben behalve een schuld die is achtergelaten door de criminele activiteiten van hun overleden echtgenoten. In het hedendaagse Chicago, in een tijd van onrust, ontstaan spanningen wanneer Veronica, Alice, Linda en Belle hun lot in eigen handen nemen en samenzweren om een toekomst te smeden op hun eigen voorwaarden.

Robin Hood

Robin van Loxley (Taron Egerton), een door oorlog geharde kruisvaarder keert met hulp van de Moorse commandant Little John (Jamie Foxx) na jaren terug naar Engeland. Thuis blijkt zijn landgoed verwoest, heeft de liefde van zijn leven een ander omdat hij ten onrechte dood werd verklaard en heerst er armoede onder de inwoners van Nottingham dankzij de meedogenloze sheriff (Ben Mendelsohn). Robin en John beginnen een dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten hun nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen. In een actie avontuur vol ruige slagvelden, knallende gevechten en tijdloze romantiek ontwikkelt Robin zich tot een legendarische rebel met een niet te stoppen leger.

The Wife

Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt.

Mary Shelley

Ze zal voor altijd herinnerd worden als de vrouw die Frankenstein bedacht. Maar het levensverhaal van Mary Shelley – en de schepping van haar onsterfelijke monster – is misschien wel net zo buitengewoon als haar fantasie.

Jij bent mijn vriend

Een hartverwarmende film - van de makers van De kinderen van juf Kiet - over Branche, een jongen van zes die nieuw is in Nederland en het belang en de kracht van vriendschap ervaart.

Liebe in den Gängen

Een zachtmoedig komisch drama van regisseur Thomas Stuber met Franz Rogowski (Happy End, Victoria), Sandra Hüller (Toni Erdmann) en Peter Kurth (Good Bye Lenin!) over lief en leed tussen de schappen van een levensmiddelengroothandel.

Zoek je lokale bioscoop of filmhuis op om deze titels te bekijken!