NHL: Doelpuntenfestijn op vooravond Thanksgiving

Het is Thanksgiving in de Verenigde Staten en dat heeft ook in de sportwereld wat te betekenen: in de NFL worden er juist extra wedstrijden gespeeld, in het basketbal ligt de boel een dagje stil, net als in het ijshockey.

Woensdag stonden er nog wel veertien NHL-wedstrijden op het programma en dat werd een waar doelpuntenfestijn, met in elke wedstrijd minstens vijf goals. De New York Islanders waren de schlemiel van de avond: in Madison Square Garden gingen ze met 5-0 onderuit tegen de New York Rangers, waarbij ze als enige van de 28 teams niet tot scoren kwamen.

In drie duels kregen de fans tien goals te zien. De Tampa Bay Lightning won thuis met 7-3 van de staatsrivalen van de Florida Panthers, grotendeels dankzij Steven Stamkos, Ryan McDonagh en Nikita Kucherov, allemaal goed voor één goal en drie of zelfs vier (Stamkos) assists.

De Minnesota Wild won thuis met 6-4 van de Ottawa Senators, waarbij Mika Granlund drie assists gaf en Eric Staal en Mathew Dumba beiden twee keer scoorden. Tot slot nog even het duel in Los Angeles, waar de Kings bedolven werden door de Colorado Avalanche. De aanvalsdrift van de Avs werd de Kings teveel en daar konden twee goals in de laatste zeven minuten niks meer aan veranderen: 3-7.

Uitslagen NHL woensdag
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 5-2
New Jersey Devils - Montreal Canadiens 5-2
New York Rangers - New York Islanders 5-0
Pittsburgh Penguins - Dallas Stars 5-1
Washington Capitals - Chicago Blackhawks 4-2
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 5-2
Detroit Red Wings - Boston Bruins 3-2
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 7-3
Minnesota Wild - Ottawa Senators 6-4
Nashville Predators - St. Louis Blues 4-1
Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights 2-3
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 4-3
Calgary Flames - Winnipeg Jets 6-3
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 3-7

Rangers - Islanders (Bron: YouTube)

Lightning - Panthers (Bron: YouTube)