Naar de IKEA voor een (zwerf)hond

Op Sicilië kun je tegenwoordig niet alleen naar de IKEA voor je stoelen, bedden, tafels, kasten, glazen, rietjes, lelijke nepschilderijen, speelkleden, vazen, opbergdozen..enfin, je snapt het wel. Je kunt in die vestiging nu ook een heuse zwerfhond afhalen, met als bonus dat het beest ook al in elkaar gesleuteld is, dus onderdeeltje L bij object C zoeken is niet eens nodig!

Medewerkers van het filiaal in Catania haalden onlangs wat zwerfhonden van de gure Siciliaanse straten af en gaven ze binnen een plekje in de showrooms. Daar zat natuurlijk een gedachte achter: de hoop was dat mensen niet alleen meubels en allerhande troep, maar ook een hond mee wilden nemen en dat heeft voorlopig zelfs voor enkele zwerfhonden al een nieuw thuis opgeleverd.

IKEA Nederland zegt de actie te volgen en het initiatief toe te juichen, maar zelf nog niets iets dergelijks te overwegen. "We kennen het fenomeen zwerfhonden hier toch minder dan in Italië of Griekenland", aldus woordvoerder Iris Midavaine. "Als er een keer een zielig hondje voorbij komt sluiten we overigens niks uit", klinkt het ook nog.

Klik hier voor een foto, mocht je de onderstaande Instagrampost niet zien.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

#Ikea #dog #love #halloween ❤️

Een bericht gedeeld door Giorgio E Monica Scalone (@gscalone82) op27 Okt 2018 om 7:41 (PDT)