Skiester Vonn wéér geblesseerd, recordjacht uitgesteld

Water is nat, sneeuw is koud en alpineskiester Lindsey Vonn is geblesseerd geraakt aan haar knie. De 34-jarige Amerikaanse was aan het trainen op Copper Mountain in Colorado, maar ging tijdens een super-G-training onderuit en blesseerde haar knie weer eens.

Voor de verandering hoeft Vonn eens niet onder het mes, maar ze liet wel weten niet in actie te kunnen komen in het Canadese Lake Louise, waar de eerste snelheidswedstrijden van het seizoen gepland staan. Dat is een flinke klap voor haar jacht op het aantal World Cup-zeges van de Zweedse legende Ingemar Stenmark, want op de Canadese sneeuw skiet Vonn met enige regelmaat iedereen aan gort, waardoor het ook wel Lake Lindsey wordt genoemd.

Stenmark staat op 86 World Cup-zeges, Vonn heeft er vier minder. Zonder de wedstrijden in Lake Louise, twee afdalingen en een super-G, kan het erg lastig worden voor de Amerikaanse om het record nog te verbreken, tenzij ze ineens weer een van de beste seizoenen uit haar leven kent. Vonn stond in Lake Louise in de afgelopen vijftien jaar maar liefst 25 keer op het podium, inclusief achttien overwinningen.