Football Leaks: Tadic ontdook de belasting in Engeland

Dusan Tadic schittert momenteel in de Eredivisie, maar de Engelse fiscus is hem naar verluidt nog niet vergeten. Hij zou de belasting hebben ontdoken.

Dat meldt het Kroatische Nacional, wat zich baseert op documenten van Football Leaks. In zijn tijd bij Southampton zou hij enkele tonnen achterover hebben gedrukt. Hij zou tussen 2014 en 2018 zo'n 813.000 euro aan inkomsten hebben binnengehaald uit portret- en marketingrechten.

Dat zou hij hebben doorgesluisd naar het Zwitserse Rasport Management AG, waarmee hij zo'n 415.000 euro aan belasting heeft ontweken, aldus de klokkenluiders van Football Leaks. Rasport is eigendom van Zdravko Mamic, die vroeger directeur was van Dinamo Zagreb. Daar speelde hij een omstreden rol bij meerdere transfers.

De zakenman zit momenteel een celstraf van zesenhalf jaar uit en zijn bedrijf is gevestigd in Zwitserland omdat het belastingklimaat daar zo gunstig is. Volgens Nacional overtrad Tadic de wet door met zijn firma in zee te gaan. Daarom zijn de Engelse autoriteiten nu een onderzoek naar de Servische Ajacied gestart. Ook Mateo Kovacic (door Real Madrid verhuurd aan Chelsea) en Dejan Lovren (Liverpool) hebben zich volgens het Kroatische medium ingelaten met de omstreden zakenman.