Bokser Hooker verdedigt wereldtitel, ophef over bar slechte debutant

Bokser Maurice Hooker heeft zijn WBO-wereldtitel in het lichtweltergewicht (-63,5kg) met succes kunnen verdedigen. In Oklahoma nam Mighty Mo (24-0) het op tegen zijn eveneens ongeslagen Amerikaanse landgenoot Alex Saucedo (28-0), die in de zevende ronde tegen het canvas ging.

Er waren de nodige knock-outs te zien in Oklahoma, de één wat spectaculairder dan de ander. De Litouwer Egidijus Kavaliauskas (20-0) sloeg Robert Arriaza (17-0) uit Nicaragua in de derde ronde tegen het canvas en won de intercontinentale WBO-titel in het weltergewicht (-66,7kg). De Hebrew Hammer, Cletus Seldin (21-1), had welgeteld 26 seconden nodig om de Nicaraguaan Nelson Lara (17-10) met een stevige body shot uit te schakelen in het lichtweltergewicht.

In het supermiddengewicht (-76,2kg) maakte de 24-jarige belofte Tyler Howard (15-0) het weer waar. Hij nam het op tegen Isiah Seldon (12-1), maar ook dat duurde niet lang: na nog geen anderhalve minuut deelde Howard een flinke stoot op Seldon's hoofd uit, gevolgd door een paar stevige sloopkogels op diens lichaam, waarna een rechter op Seldon's hoofd het karwei afmaakte.

De meeste aandacht ging na afloop echter naar een gevecht tussen twee debutanten, voor zover we dat een gevecht mogen noemen. De 19-jarige John Rincon nam het in het lichtgewicht (-61,2kg) op tegen Emanuel Williams, waarvan al snel duidelijk werd dat iemand toch even een inschattingsfoutje gemaakt had door te zeggen dat hij zijn profdebuut wel kon maken...

Williams leek zelfs de basisbeginselen van het boksen, zoals een fatsoenlijke houding van de handen, totaal niet onder de knie te hebben en werd dan ook hulpeloos rondgeslagen. Hij probeerde dapper weerstand te bieden, maar de jongeling ging na ruim een minuut na een stoot op het lichaam naar de grond en bleef daar minutenlang liggen.

Mocht onderstaande link naar beelden van het gevecht niet werken, klik dan hier.

In Mulvane, in de staat Kansas, stond de gigantische Jarrell Miller (22-0) weer in de ring voor een zwaargewichtduel met Bogdan Dinu (18-0). De Roemeen won veertien van zijn vorige gevechten op KO, Big Baby Miller stond op twintig knock-outs.

De Amerikaan deed zijn bijnaam overigens eer aan: met een dikke 130 kilogram staat hij bijzonder hoog op de ranglijst met zwaarste (serieuze) profboksers ooit. In de vierde ronde kreeg hij Dinu voor het eerst in de carrière van de Roemeen naar het canvas, later in de ronde maakte hij het af met een fraaie combinatie.

De 30-jarige Miller wordt inmiddels gezien als een van de beste zwaargewichten ter wereld, achter de duidelijke top-2: Anthony Joshua en Deontay Wilder.

Miller - Dinu (Bron: YouTube)