Coureur Flörsch na horrorcrash in Macau succesvol geopereerd

Formule 3-coureur Sophia Flörsch is in het ziekenhuis van Macau met succes geopereerd aan een halswervel. De 17-jarige Duitse kende een monsterlijke crash tijdens de prestigieuze Grand Prix van Macau, waarbij ze met dik 250 kilometer per uur door de lucht en tegen de hekken vloog.

Vroeg in de race ging het bij Flörsch fout na een herstart. Ze kwam in aanraking met Jehan Daruvala, die afremde omdat hij een gele vlag zag. De jonge Duitse knalde er bovenop, vloog door de lucht en tikte ook Japans F3-kampioen Shu Tsuboi nog aan.

Tsuboi en een Japanse fotograaf hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten, een Chinese fotograaf moet nog anderhalve week blijven met een gescheurde lever. Ook een marshall werd flink geraakt, maar net als de rest komt ook hij er goed vanaf: de beste man moet met wat snijwonden en een gebroken kaak nog een paar dagen blijven, maar mag dan ook naar huis.

Flörsch zelf liep een verwonding aan haar zevende halswervel op, waar ze maandag elf uur lang aan geopereerd is. Het duurde vooral lang omdat men uiterst voorzichtig te werk ging, complicaties waren er eigenlijk geen moment en de operatie werd dan ook een succes genoemd. Over een week of twee mag de Duitse tiener ook weer huiswaarts keren.