Dark Souls-maker wint lifetime achievement op Golden Joystick Awards

Hidetaka Miyazaki, bedenker van de Souls-franchise en topman bij gamestudio FromSoftware, heeft op de Golden Joystick Awards 2018 een 'lifetime achievement' award in ontvangst mogen nemen. Miyazaki voelde zich vereerd maar wilde de waardering delen met alle mensen die hem door de jaren heen hebben bijgestaan.

"Het is echt een verrassing en een eer om deze prestigieuze prijs in ontvangst te nemen. Maar het is niet alleen 'mijn' award. Deze prijs gaat uit naar iedereen waar ik de afgelopen jaren mee heb gewerkt, iedereen die zijn of haar passie met me heeft gedeeld dus ik wil iedereen bedanken, zowel binnen FromSoftware als daarbuiten, onze uitgevers, mijn familie en uiteraard de gamers. Bedankt voor alles!", aldus Miyazaki, die daarbij aangaf zo lang als mogelijk games te willen blijven maken. 

Miyazaki voegt zich met de prijs bij eerdere winnaars Ken Levine, Hideo Kojima, Satoru Iwata, Eiji Aonuma en Sid Meier. Voordat hij het podium verliet bracht hij nog even een shout-out aan Froms volgende titel, Sekiro: Shadows Die Twice, die in maart uit moet komen voor PlayStation 4, Xbox One en pc.