Boksster Betrian met groot machtsvertoon naar kwartfinales WK, ook Fontijn bij laatste 8

Boksster Nouchka Fontijn heeft zich op het wereldkampioenschap in het Indiase New Delhi geplaatst voor de kwartfinales van het middengewicht (-75kg). De 31-jarige Nederlandse had een bye voor de eerste ronde en rekende in de achtste finales overtuigend af met Myagmarjargal Munkhbat uit Mongolië.

Alle vijf juryleden wezen Fontijn na drie ronden aan als winnares, waardoor ze het dinsdag op mag nemen tegen Tammara Thibeault uit Canada. Fontijn verloor de finales van het WK en de Olympische Spelen van 2016 van Claressa Shields, maar de Amerikaanse is inmiddels professional geworden en is er op die toernooien dus niet meer bij.

Jemyma Betrian komt maandag in de achtste finales van het vedergewicht (-57kg) in actie tegen Im Ae-ji uit Zuid-Korea. De sessie begint om 12.30 uur Nederlandse tijd, Betrian komt in het vierde gevecht in actie. De volgorde van de gevechten is hier te zien, de livestream kun je hier bekijken.

Update 14.05 uur
Betrian heeft zich met geweldig vertoon van macht geplaatst voor de kwartfinales. De Zuid-Koreaanse wereldkampioene junioren leek na twintig seconden al nauwelijks meer te weten wat boven en onder was, hoewel ze dapper overeind bleef en richting het einde van de eerste ronde zelfs nog wat tikken uit kon delen.

Betrian was echter niet te stoppen en dwong de scheidsrechter tot twee keer toe om Im acht seconden te geven. Met een kleine halve minuut te gaan vond de scheidsrechter het welletjes en redde hij de 19-jarige Koreaanse van de Arnhemse vuisten van de op Curaçao geboren Betrian. In de kwartfinales neemt ze het dinsdagavond op tegen regerend wereldkampioene Alessia Mesiano uit Italië.