Weer twee nederlagen voor curlers op EK

Nederland speelt maandagavond in de Nations League (voetbal) tegen Duitsland, maar onze oosterburen staan vooralsnog op 1-0: op het Europees kampioenschap curling in Tallinn heeft Nederland ook de vierde groepswedstrijd verloren, nadat Duitsland op z'n Duits te sterk was.

Het team van skip Jaap van Dorp nam in het vierde end met drie punten een 3-1 voorsprong, maar de Duitsers trokken de stand in het zevende end gelijk: 4-4. De Duitse skip Marc Muskatewitz leidde zijn ploeg vervolgens naar 4-5, maar in het voorlaatste end kwamen Van Dorp en co met 5-5 op gelijke hoogte.

De Duitsers zouden echter geen Duitsers zijn geweest als ze het op het laatste moment niet alsnog wonnen: in het laatste end scoorde Duitsland één punt, wat de 5-6 nederlaag voor Oranje betekende.

Om 15.00 uur speelt Nederland tegen Rusland.

Update 23.27 uur
Ook het duel tegen Rusland heeft een nederlaag opgeleverd voor de Nederlandse heren. Het team van de nog jonge skip Mikhail Vaskov had het niet makkelijk met Nederland: na acht ends stond het 2-2. Voor de zoveelste keer dit EK ging het in de slotfase echter fout voor Van Dorp en zijn ploeggenoten, die met 2-5 verloren.