Zverev wint ATP Finals na overtuigende zege op Djokovic

Tennisser Alexander Zverev heeft voor het eerst in zijn loopbaan de ATP Finals gewonnen, het in Londen gespeelde eindejaarstoernooi. In de finale was de Duitse nummer vijf van de wereld een maat te groot voor de Servische nummer één van de wereld, Novak Djokovic.

Breakkansen ware er in de eerste set lange tijd niet, tot Zverev op 4-4 dan eindelijk zijn eerste kans kreeg. Die pakte hij gelijk en dat bleek hem ook setwinst op te leveren. In de tweede set gingen de eerste drie games ineens tegen de service in, maar Zverev plaatste daarbij twee breaks. Op 5-3 kon de Duitser het vervolgens na nog geen anderhalf uur afmaken: 6-4, 6-3.

Het dubbelspel in Londen werd gewonnen door de Amerikanen Mike Bryan en Jack Sock. Bryan speelt uiteraard al jaren met groot succes samen met zijn tweelingbroer Bob, maar die kampt het hele jaar al met blessures, waardoor Sock hem verving. Die samenwerking ging best aardig: het duo won zowel Wimbledon als de US Open en was zondag met 5-7, 6-1 [13-11] te sterk voor de Fransen Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut in de finale van de ATP Finals.