De Ligt: "Dit team beseft dat de volgende wedstrijd telt"

Nederlandse fans verkeren in jubelstemming na de 2-0 zege op de wereldkampioen, maar de selectie heeft de knop alweer omgezet, aldus Matthijs de Ligt.

De negentienjarige verdediger van Ajax kende een goede wedstrijd tegen Olivier Giroud en komt maandag tegen Duitsland wederom grote namen tegen op het veld. Een gelijkspel is genoeg om groepswinst af te dwingen in de Nations League, maar De Ligt weet dat dat makkelijker is gezegd dan gedaan. Hij ziet zijn ploeg dan ook niet als de uitgesproken favoriet.

Die rol schoof de Duitse bondscoach Joachim Löw Oranje wel in de voeten en De Ligt probeert te nuanceren, ondanks de 3-0 overwinning van vorige maand. "Ik denk niet dat we per se favoriet zijn. We hebben de vorige wedstrijd inderdaad met 3-0 gewonnen, maar Duitsland is een team met heel veel kwaliteit. De wedstrijd in de ArenA had ook heel anders kunnen verlopen gezien hun kansen.”

Tegen Frankrijk was er van enige mazzel geen sprake voor het Nederlands elftal. Vrijdag werd het een dikverdiende 2-0 voor Oranje, al wil De Ligt niet te lang nagenieten. “We hebben een goed resultaat tegen Frankrijk geboekt, maar dit team beseft dat de volgende wedstrijd telt”, stelt hij tijdens een persconferentie.

“Na Frankrijk was het slapen wel wat lastig met zoveel emotie en adrenaline. We hebben ervan genoten en de dag erna besproken hoe goed we speelden en hoe mooi het was. Maar je moet door, er staat nu ook weer een belangrijke en grote wedstrijd op het programma. Iedereen is bij ons ook professioneel genoeg om de knop direct om te zetten.”