Duitsland baalt: "Jammer dat Frankrijk er weinig aan deed"

Duitsland is door de Oranje-zege op Frankrijk al gedegradeerd en dat zorgt voor het nodige chagrijn bij de oosterburen.

Die Mannschaft staat maandagavond in Gelsenkirchen tegenover het Nederlands elftal, maar zelfs bij een overwinning eindigen de Duitsers op de laatste plaats in de Nations League-poule. "Jogi was vrijdagavond wel geïrriteerd toen hij naar bed ging", wordt teammanager Oliver Bierhoff geciteerd door De Telegraaf.

Bij een overwinning van de Fransen op Oranje had Duitsland degradatie nog kunnen voorkomen. "Het was jammer dat Frankrijk er zo weinig aan deed. Maar we moeten de schuld bij onszelf zoeken. Het is nooit goed als je van andere landen afhankelijk bent", aldus Bierhoff.

Volgens de voormalige spits is de huidige situatie symbolisch voor het slechte jaar van de Duitsers. "We moeten de situatie accepteren zoals die nu is", voegt aanvaller Leon Goretzka er aan toe. "De wedstrijden tegen Nederland zijn altijd bijzonder. Zelfs nu we er anders voor staan dan we hadden gewild, zullen we alles geven en we willen winnen."

Duitsland won donderdagavond in een oefenduel met 3-0 van Rusland. De ploeg Joachim Löw begon de Nations League in september nog met een gelijkspel tegen Frankrijk (0-0), maar daarna werd er met 3-0 verloren van het Nederlands elftal en met 2-1 van Les Bleus.