Koeman waakt voor onderschatting tegen aanvallende Duitsers

Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat het Nederlands elftal maandagavond een zwaardere wedstrijd te wachten staat dan tegen wereldkampioen Frankrijk.

De Fransen zakten vrijdag ver terug tegen zijn ploeg en dat ligt Oranje uitstekend. Het werd 2-0 dankzij goals van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay en tegelijkertijd is het geloof in de nationale selectie enorm toegenomen. Tegen het al gedegradeerde Duitsland rekent de bondscoach echter op een lastig duel.

Een punt volstaat voor het bereiken van de halve finales van de Nations League, maar Koeman benadrukt dat er nog niets is gewonnen. "De resultaten hebben nog steeds geen EK opgeleverd", stelt de realistische keuzeheer tijdens een persconferentie. "We moeten het opnieuw laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat het voor ons tegen Duitsland moeilijker wordt dan tegen Frankrijk. Duitsland speelt veel aanvallender", tekent NUsport op uit zijn mond.

Met die genuanceerde opvatting staat hij lijnrecht tegenover zijn Duitse collega Joachim Löw. Hij bestempelt Oranje als de favoriet en Koeman tempert de verwachtingen. "Van het resultaat tegen Frankrijk mag genoten worden, maar de knop moet om. Of we favoriet zijn? Dat is denk ik niet reëel op basis van een paar wedstrijden. Duitsland was eerder in fases beter dan Frankrijk en Nederland", besluit hij. Nederland won het eerste onderling enigszins geflatteerd met 3-0.