Derksen weigerde aanbieding van betaald voetbalclub

Johan Derksen adviseert FC Groningen om Ted van Leeuwen te benaderen om daar de nieuwe algemeen directeur te worden.

"Mij hoeven ze niet te bellen. Ik heb begin dit jaar een aanbieding geweigerd om bij een betaald voetbalclub directeur te worden. Ik ga niet zeggen welke club, maar ze doen het nu heel goed. Mijn gratis advies: kies voor Ted van Leeuwen", zegt Derksen tegen het Dagblad van het Noorden. Van Leeuwen is nu technisch directeur bij FC Twente.

FC Groningen gaat op zoek naar een opvolger voor Hans Nijland, die eerder deze week zijn afscheid bij de club aankondigde. Derksen denkt dat Groningen hem zeker zal missen. "Dat Nijland opstapt vind ik een ramp voor het Nederlands voetbal. Nijand was de laatste in het rijtje Jan Smit, Riemer van der Velde en Jorien van den Herik. Nijland wist precies hoe hij zaken aan moest pakken."

De voormalige hoofdredacteur van Voetbal International hoopt dat de raad van commissarissen een goede vervanger vindt. "Al heb ik daar geen vertrouwen in. Ik zit al heel lang in de voetballerij en heb die mensen nog nooit gezien." Die raad van commissarissen bestaat momenteel uit Arie Wink, Edward Wielens, Jouke Haringsma, Erik Kuik en Chris Visscher.