Tarquini eerste FIA WTCR-kampioen

Zondag hebben Esteban Guerrieri en Frédéric Vervisch de tweede en derde race van de FIA World Touring Car Cup op het stratencircuit van Macau gewonnen. Grootste winnaar van de dag was echter Hyundai-coureur Gabriele Tarquini. De Italiaan is met een voorsprong van drie punten op eerste achtervolger Yvan Muller de eerste kampioen van het WTCR.

2018 FIA WTCR Macau - race 3
2018 FIA WTCR Macau - race 3 (FIA WTCR)

Ondanks zijn slechte startpositie in beide races op zondag wist de ervaren toerwagencoureur voldoende punten te scoren. In de eerste race van de dag moest Tarquini vroegtijdig de pits opzoeken omdat hij betrokken was bij een aanrijding en scoorde dus geen punten. De enig overgebleven concurrent voor de titel Muller was derde achter de Belg Vervisch en voormalig DTM-kampioen Timo Scheider.

2018 FIA WTCR Macau - Yvan Muller (l) en Gabriele Tarquini (r)
2018 FIA WTCR Macau - Yvan Muller (l) en Gabriele Tarquini (r) (FIA WTCR)

Voor de laatste race van het seizoen had Muller een achterstand van achttien punten op Tarquini. De Fransman moest minimaal een podiumplaats halen om kans te maken op het kampioenschap. Vanaf de zesde plaats wist Muller op te klimmen naar plaats vier. Inmiddels was zijn rivaal van buiten de top tien opgeklommen naar de negende plaats. Hierdoor moest Muller tweede worden om kampioen te worden. Inhalen op het nauwe stratencircuit is echter bijna onmogelijk, bovendien was de voorligger van Muller niemand minder dan Tarquini's teamgenoot Norbert Michelisz. Uiteindelijk verloor Tarquini de negende plaats nog aan de Fransman Nathanaël Berthon maar stagneerde de opmars van Muller op plaats vier zodat de voormalig wereldkampioen toerwagens verzekerd was van de WTCR-titel. De race werd gewonnen door de Argentijn Guerrieri, voor Rob Huff en Michelisz.