Willett wint Tour Championship, Luiten eindigt als 22ste

Golfer Danny Willett heeft het Tour Championship in Dubai op zijn naam geschreven. De Engelsman had na 72 holes een voorsprong van twee slagen op Matt Wallace en Patrick Reed, die gedeeld tweede werden.

Willett liep een ronde van 68 (-4) en was voldoende voor de eindzege. Hij kwam uit voor het toernooi op 270 slagen na 72 holes en was daarmee achttien slagen onder het baangemiddelde. Willett, die bezig was aan een matig jaar mede door blessures, won door het toernooi te winnen 1,1 miljoen euro.

Joost Luiten sloot het slottoernooi goed af. Met een ronde van -3 op de slotdag in Dubai steeg hij tien plaatsen en kwam hij uit op de 22ste plaats, nog goed voor tachtigduizend euro.

Francesco Molinari kwam niet verder dan de 26ste plaats, maar zijn eindzege in het jaarklassement van de Europese tour kwam niet meer in gevaar. De Italiaan krijgt 1.250.000 dollar bijgeschreven op zijn rekening. Net zoals in het toernooi moet Reed genoegen nemen met een tweede plaats. Luiten eindigde op de 55ste plaats in deze ranking.