Hirscher opent skiseizoen met winst in spektakelstuk tegen Kristoffersen

Voor de heren alpineskiërs is het nieuwe World Cup-seizoen op passende wijze begonnen. In het noord-Finse Levi stond de slalom op het programma en dat betekende één ding: een duel tussen Marcel Hirscher en Henrik Kristoffersen.

Dat duel kwam er ook en zorgde weer voor flink wat spektakel. Hirscher was in de eerste run 0,07 seconden sneller dan zijn Noorse rivaal, die in de tweede run alles uit de kast trok. Dat was tevergeefs, want Hirscher pakte er nog eens twee honderdsten bij en won met 0,09 seconden verschil.
Het was al de derde keer op rij dat Hirscher voor Kristoffersen won en de vijfde keer op rij dat de twee bovenaan staan. Daarnaast was het alweer de negende World Cup-slalom achter elkaar waarbij de Oostenrijker en de Noor gezamenlijk op het podium stonden.

Er was natuurlijk ook een derde plek, die ging naar Andre Myhrer. De Zweed stond negende na de eerste run, maar kende een dijk van een tweede manche. Hij gaf 1,41 seconden toe op Hirscher, maar na het wegvallen van de Fransen Clement Noël en Victor Muffat-Jeandet - derde en vierde na de eerste run - bleek het genoeg voor het podium. Myhrer was uiteindelijk 0,04 seconden sneller dan de boomlange Zwitser Ramon Doppelmeter Zenhäusern.

Hirscher won overigens een rendier, zoals in Levi gebruikelijk is. Zijn derde rendier heeft de naam Mr Snow gekregen. Waarvan akte.