Oliveira met Moto2-winst richting MotoGP

Miguel Oliveira heeft op het Circuit Ricardo Tormo nabij Valencia de laatste Moto2-race van het seizoen gewonnen. De Portugese vice-wereldkampioen was na een tumultueuze slotfase ongenaakbaar en kwam ruim voor de rest over de streep.

Xavi Vierge kende de beste start en nam de leiding, maar in de tweede bocht ging het achter hem al fout: polesitter Luca Marini gleed onderuit en ook Francesco Bagnaia, Joan Mir en Lorenzo Baldassarri schoven het grind in. Oliveira nam ondertussen de leiding over, voor Pasini, Vierge, Alex Marquez en Brad Binder. Een speciale vermelding was er voor Iker Lecuona: de Spanjaard vertrok als 21e en lag binnen twee ronden op de vijfde plek.

Oliveira en Marquez vochten om de leiding, een duel wat aanvankelijk door de Spanjaard werd gewonnen. Marquez sloeg langzaam maar zeker een gaatje, terwijl Vierge halverwege vanaf de derde plek onderuit ging, wat Lecuona de derde plek opleverde. De baan bleef vochtig en dus lastig, zo ondervond ook Marquez: de Spanjaard kon zijn eerste zege van het jaar boeken, maar gleed onderuit en viel terug naar plek drie.

Voorin veranderde niks meer en gevechten waren er verder ook niet te zien. Oliveira reed zo in zijn laatste Moto2-race - de Portugees stapt over naar de MotoGP - onbedreigd naar de zege, de pas 18-jarige Lecuona pakte na een zeer knappe race zijn eerste GP-podium, terwijl Marquez als derde over de streep kwam.