Final Fantasy XIV Shadowbringers aangekondigd

Square Enix heeft Final Fantasy XIV: Shadowbringers aangekondigd tijdens de Final Fantasy XIV Fanfest in Las Vegas. Deze volgende uitbreiding voor de MMORPG Final Fantasy XIV komt ergens aan het begin van de zomer van 2019 uit.

Het verhaal gaat verder na Final Fantasy XIV: Stormblood en we gaan nu eindelijk weer eens tegen de Garlean Empire vechten. De Warriors of Light zullen de Warriors of Darkness moeten worden om dit militaire regime te verslaan. Er is een nieuwe klasse aangkondigd, de langverwachte Blue Mage. Deze leert zijn of haar skills van monsters. In de eerste trailer zien we ook een Gunblade, waarschijnlijk nog een nieuwe klasse die ze bij het volgende event gaan bekendmaken.

Zoals gewoonlijk had de director Yoshida tijdens de presentatie weer een t-shirt aan met een hint. Dit keer was het een opdruk van Bugs Bunny, wat zou hinten naar een nieuw ras in de game, de konijnachtige Viera. De levelcap wordt verhoogd van level 70 naar level 80 en alle bestaande klassen zullen nieuwe vaardigheden erbij krijgen. De uitbreiding speelt zich af in de nieuwe gebieden 'Rak’Tika Greatwood' en 'Amh Araeng'. Nieuw, nou ja, het komt uit Final fantasy XI, is het Trust-systeem, waarin NPC's in je party kunnen. Hierdoor is de game eigenlijk helemaal singplayer te spelen. Hoe dat met de moeilijkere raidbosses gaat waarin erg specifieke strategieen moeten worden gebruikt is nog gissen. Op 2 februari, tijdens het Fanfest in Parijs, komen er meer details en nieuwe informatie over nieuwe features en klassen.

Final Fantasy XIV is uit op PlayStation 4 en pc en daar zal ook de uitbreiding voor verschijnen.