'Download-only Xbox One op komst'

Volgens een Thurrott-rapport zal Microsoft een schijfloze Xbox One-console in het voorjaar van 2019 of eerder uitbrengen. Tegelijkertijd zal er een 'schijf-naar-digitaal'-programma gestart worden waarmee gebruikers van fysieke schijven hun games naar deelnemende winkels kunnen brengen om in te ruilen voor een digitale download.

Een Xbox One koop je nu voor zo rond de 300 euro, maar er wordt verwacht dat de schijfloze console ongeveer 100 euro goedkoper zal zijn. Thurrott verduidelijkt dat de schijfloze console geen deel zal uitmaken van de eerder bekendgemaakte next-gen 'Scarlett'-familie. De nieuwe consolegeneratie zal een traditionele lokale console en een streamingconsole omvatten. Deze worden in 2020 verwacht. Thurrott zegt dat Microsoft nog steeds probeert te bepalen of Scarlett zal een schijfstation zal hebben.

Naast de schijfloze console zou Microsoft volgens een ander gerucht een gereviseerde Xbox One S versie voorbereiden, die later in 2019 zal verschijnen. Deze console zal nog steeds een schijfstation hebben en wordt uitsluitend gemaakt met het oog op kostenreductie.

Als het gerucht waar zou zijn: zou jij je games gaan digitaliseren?

Xbox One X
Misschien straks zonder gleuf