Portugal pakt punt en gaat naar halve finales Nations League

Portugal heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finales van de Nations League. Op bezoek bij Italië pakte het land een punt.

Portugal ging de wedstrijd in met de wetenschap dat men, als er minimaal een punt gepakt zou worden, de winnaar zou worden in groep 3 van divisie A en daarmee door zou stromen naar de halve finales. Italië moest winnen om de hoop op een plek in de halve finales nog in leven te houden.

De eerste kans in de wedstrijd viel te noteren voor de Italianen. Een schot van Lorenzo Insigne werd knap gekeerd door doelman Rui Patrício, waarna Ciro Immobile in de rebound over schoot. De Portugezen, waar Cristiano Ronaldo wederom ontbrak, slaagden er niet in om voor rust gevaarlijk te worden. Italië kreeg via Immobile nog een goede mogelijkheid op de 1-0, maar Patrício voorkwam wederom een treffer.

Na rust bleef Italië lang de controle houden, maar tot uitgespeelde kansen kwam het elftal van bondscoach Roberto Mancini niet. Portugal kwam in de loop van de tweede helft beter in de wedstrijd en kreeg via William Carvalho een goede mogelijkheid, maar Gianluigi Donnarumma tikte zijn schot schitterend uit de benedenhoek. Gescoord werd er in de slotfase niet meer in het San Siro en daardoor plaatste Portugal zich voor de halve finales van de Nations League, waar Italië tweede in de groep werd.