Anderson met gemak naar halve finales GSOD na zege op Unterbuchner

Gary Anderson staat in de halve finales op de Grand Slam of Darts. De Schot won in de kwartfinales met grote cijfers van Michael Unterbuchner. De darter van dartbond BDO ging er met 16-6 af. 

Unterbuchner pakte nog wel de eerste leg met een 78-finish en wist Anderson direct te breaken. Via dubbel acht werd het 2-0, waarna Anderson in zijn ritme kwam. De Schot gooide drie legs op rij in vijf beurten uit, om na de eerste onderbreking een dreun uit te delen. Waar Unterbuchner tops voor een 117-finish miste, gooide Anderson 152 uit. De Duitser moest zichtbaar even op adem komen en razendsnel was het 7-2.

Het was 8-2, waarna Unterbuchner mede door een 107-finish een break wegwerkte voor 8-4. Op 12-4 liet de BDO'er nog één keer van zich horen met een 160-finish. De partij was al beslist en met een 100-finish kwam Anderson op matchpoint (15-6). De derde 180’er bracht de Schot alweer lucht in de leg, om het met zijn derde matchdart af te maken.

In de halve finales zondagmiddag wacht een ontmoeting met Michael van Gerwen of Jonny Clayton. Dit duel gaat nu beginnen.