Curlers komen net tekort voor stunt op EK

Bert! Curling! Het is weer zover, Nederland staat op z'n kop: het Europees kampioenschap curling is begonnen, maar voor de Nederlandse mannen - de vrouwen zijn niet van de partij - begon het wel met een nederlaag.

De ploeg van de ervaren skip Jaap van Dorp, Wouter Goesgens, Laurens Hoekman en Carlo Glasbergen trok vol vertrouwen naar het Estse Tallinn en nam het zaterdagochtend op tegen het Italië van skip Joël Retornaz. Een lastige wedstrijd, want Retornaz was er in 2006 op de Olympische Spelen in Turijn al bij en zorgde daar voor verrassend goede prestaties, waardoor curling ineens populair werd in Italië.

De eerste drie ends zorgen niet voor veel verschil, maar in het vierde end sloeg Italië toe met vier punten in één keer. Daar kwamen er in het zesde end nog twee bij, maar in het zevende end was er hoop voor Nederland: Van Dorp en co scoorden drie punten en kwamen op 5-8. Italië maakte het vervolgens echter af in de laatste twee ends, waardoor Van Dorp en zijn kompanen met 6-10 verloren.

Om 19.00 uur speelt Nederland de tweede groepswedstrijd, dan met Noorwegen als tegenstander.

Update 23.32 uur
De wedstrijd tegen het Noorwegen van skip Steffen Walstad werd spannend. De Noren waren aanvankelijk een stukje beter en hadden na zes ends een 2-6 voorsprong, maar Nederland kwam in de drie ends daarna langszij: twee punten in het zevende end, één in het achtste en met nog eens twee in het negende end kwam er een 7-6 voorsprong op de borden.

In het laatste end hadden Van Dorp en co het af kunnen maken, maar Oranje verzuimde dat en Noorwegen profiteerde, door met twee stenen te scoren en zo alsnog de 7-8 winst op te eisen.