Ziyech schiet met twee doelpunten Marokko langs Kameroen

Hakim Ziyech had met twee goals een belangrijk aandeel in de zege van Marokko. In het thuisduel met Kameroen werd het team van bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert met 2-0 verslagen.

De Ajacied passeerde zijn clubgenoot André Onana na rust eerst vanaf elf meter en daarna met een schot van buiten het strafschopgebied. Marokko nam door de overwinning de eerste plaats in de groep over van Kameroen.

Met Onana, Ziyech en rechtsback Noussair Mazraoui stonden drie spelers van Ajax aan de aftrap in Casablanca. Bij Marokko hadden met Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat nog twee spelers met een verleden in de eredivisie een basisplaats bij Marokko. Oussama Idrissi die voor het eerst bij de Marokkaanse selectie was kwam niet in actie. Dat betekent dat de aanvaller van AZ nog altijd kan kiezen voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal.

Door de overwinning is Marokko zo goed als zeker van deelname aan de Afrika Cup van volgend jaar, het toernooi waar gastland Kameroen sowieso al voor geplaatst is. De ploeg van Herve Renard gaat na vijf wedstrijden aan kop in Groep B en kwalificeert zich voor het eindtoernooi wanneer Malawi zaterdag niet wint van de Comoren.