Achtklapper Twentse vrouwen, PSV klopt Ajax

In de Eredivisie voor vrouwen heeft FC Twente een flinke oorwassing uitgedeeld op bezoek bij Achilles'29: het werd 0-8 voor de Twentse dames, die zes van hun goals in de tweede helft maakten. Renate Jansen en Joëlle Smits waren beiden goed voor een hattrick, Bente Jansen en Sabrine Ellouzi maakten de andere twee goals.

PSV won ondertussen het thuisduel met Ajax: Katja Snoeijs was kort voor rust goed voor de enige goal van de wedstrijd. ADO Den Haag, dat Achilles'29 onlangs al met 1-9 versloeg, was met 3-2 te sterk voor PEC Zwolle, waarbij de laatste goal één minuut na rust viel. Excelsior Barendrecht kwam in eigen huis tegen sc Heerenveen terug van een 0-2 achterstand en pakte nog een prima punt: 2-2.

Alle negen ploegen hebben nu acht wedstrijden gespeeld. PSV staat met 21 bovenaan, vijf punten voor ADO en zes punten voor Ajax. Twente volgt op één punt van de Amsterdammers.