Zverev als laatste naar halve finales ATP Finals, Djokovic poulewinnaar

Alexander Zverev heeft vrijdag als laatste de halve finales bij de ATP Finals in Londen bereikt. De Duitser was in zijn partij in twee sets (7-6 (5), 6-3) te sterk voor de Amerikaan John Isner en verzekerde zich van een plaats bij de laatste vier in Londen.

In de eerste set ging het gelijk op en kreeg Isner op 6-5 een kans om de set te winnen, maar de Amerikaanse nummer tien van de wereld wist die kans niet te benutten. In de tiebreak was vervolgens Zverev, zelf de nummer vijf op de wereldranglijst, te sterk voor Isner.

Ook in de tweede set liep het lang gelijk op. Bij 4-3 in het voordeel van Zverev wist de 21-jarige Duitser de enige break van de wedstrijd te plaatsen. Daarna serveerde hij de wedstrijd makkelijk uit.

Novak Djokovic had zich in dezelfde poule al geplaatst voor de halve eindstrijd. De Servische nummer één van de wereld kwam later op de dag in actie. Voor poulewinst maakte het niks meer uit, doordat Djokovic zijn tweede wedstrijd tegen Zverev al had gewonnen. Toch won hij zijn derde poulewedstrijd ook eenvoudig in twee sets van de Kroaat Marin Cilic met 7-6 (7) en 6-2.

In de eerste halve finale neemt Zverev het op tegen Roger Federer, terwijl Djokovic het later op de dag opneemt tegen Kevin Anderson.