Nederlands elftal start ongewijzigd tegen Frankrijk

Bondscoach Ronald Koeman stuurt in het Nations League-duel met wereldkampioen Frankrijk dezelfde elf het veld in als tegen Duitsland.

Dat houdt in dat Daley Blind andermaal als linksback mag aantreden en het centrale duo bestaat wederom uit Matthijs de Ligt en captain Virgil van Dijk. Denzel Dumfries houdt zijn basisplaats als rechtsback en doelman Jasper Cillessen moet Frankrijk-spitsen Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Olivier Giroud van scoren af zien te houden.

Op het middenrif kiest Koeman opnieuw voor Frenkie de Jong, Marten de Roon en de meest vooruitgeschoven post Georginio Wijnaldum. Als linksvoor staat Ryan Babel tegenover WK-revelatie Benjamin Pavard en hij vormt een aanvallend trio met Steven Bergwijn en spits Memphis Depay. Bij Frankrijk ontbreken door blessures de nodige namen. Toch hebben ook zij een sterke selectie op de been gebracht.

Mocht Nederland minimaal gelijkspelen, verzekert Oranje zich van lijfsbehoud in de Nations League. Duitsland degradeert in dat geval en de ploeg van Koeman weet zich dan verzekerd van het groepshoofdschap bij de loting voor de EK-kwalificatie. Bij een overwinning op Frankijk lonkt ook groepswinst, wat recht geeft op de finales van de Nations League. Het duel start om 20.45 uur.

Opstelling Nederland:  Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, F. de Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Memphis, Babel.

Opstelling Frankrijk:  Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Digne; Mbappé, Kanté, N'Zonzi, Matuidi; Griezmann; Giroud.