Winnaar Injustice 2-toernooi doneert geld aan familie tegenstander

Dominique McLean, in de Injustice 2-scene beter bekend als SonicFox, won afgelopen week wederom het grootste Injustice-toernooi ter wereld, de Pro Series in Chicago, en toonde daarbij een mooi gebaar richting tegenstander en tevens vriend Rewind. Aanvankelijk gingen de heren gelijk op maar uiteindelijk liep McLean flink uit met nota bene het slechtste personage uit het spel, The Joker.

McLean is een bekende naam in de vechtgamescene. Hij won al eerder toernooien met Injustice 2 maar blijkt sowieso een talent te hebben voor dergelijke games. Zo won hij bijvoorbeeld in augustus van dit jaar het Dragon Ball FighterZ-toernooi op EVO. Zijn keuze voor het notoir zwakke personage the Joker in Injustice 2 is alleen maar bewijs voor zijn uitzonderlijke talent in knokspelletjes.

Toen werd gevraagd of McLean nog een shout-out aan iemand wilde doen, begon hij over de vader van zijn finale-tegenstander Rewind, die een maand eerder werd gediagnosticeerd met een vergevorderde vorm van kanker en vlak voor het toernooi geopereerd moest worden. Hij zegde vervolgens toe een deel van het prijzengeld, tienduizend dollar, te doneren voor de onkosten van de medische ingrepen. "Rewind is een van mijn goede vrienden en ik ben ontzettend blij dat ik het podium met hem mocht delen". Het totale winstbedrag van zijn overwinning bedroeg 40.000 dollar.