Sony niet aanwezig op E3 2019

Sony Interactive Entertainment zal op de E3 2019 niet aanwezig zijn. De uitgever zal geen persconferentie geven en niet op de beurs zelf staan. Het is voor het eerst in de 25-jarige geschiedenis van de beurs dat ze het evenement links laten liggen.

"Naarmate de branche evolueert, blijft Sony Interactive Entertainment zoeken naar inventieve mogelijkheden om de community te betrekken", vertelt het bedrijf Game Informer in een verklaring. "PlayStation-fans betekenen de wereld voor ons en we willen altijd innoveren, anders denken en experimenteren met nieuwe manieren om gamers te verrassen. Daarom hebben we besloten om niet deel te nemen aan E3 in 2019. We zijn nieuwe en vertrouwde manieren aan het verkennen om onze community in 2019 te betrekken en kunnen niet wachten om onze plannen met jullie te delen."

Op de vraag of Sony van plan is om een evenement buiten de locatie rond E3 te organiseren, vergelijkbaar met het EA Play-evenement van Electronic Arts, heeft senior vice-president Jennifer Clark gezegd dat het bedrijf geen persconferentie rond E3 zal houden."

Voor ons betekent het niet midden in de nacht opstaan om de nieuwste games te zien, want blijkbaar heeft Sony niets voor ons in petto. Dat zal alles te maken hebben met de onvermijdelijke PlayStation 5 die hopelijk volgend jaar aangekondigd gaat worden. Het bedrijf zal daar liever een eigen evenement voor houden, zodat alle aandacht van de gamers daar naar uit kan gaan in plaats van naar de overdaad aan nieuws van alle uitgevers tijdens E3. Eerder liet Sony al weten geen PlayStation Experience-evenement te houden in december van dit jaar. Stilte voor de storm?

ESA, de organisatie achter E3, heeft laten weten wie er ondertussen wel al een plekje gereserveerd heeft op de beursvloer: Microsoft, Nintendo, Activision, Bethesda Softworks, Capcom, Epic Games, Konami, Square Enix, Take-Two Interactive, Ubisoft en Warner Bros. Interactive zijn er wel bij.

Geen wazige trailer van Death Stranding bij Sony tijdens E3 2019
Geen wazige trailer van Death Stranding bij Sony tijdens E3 2019