One Piece: World Seeker krijgt nieuwe Japanse releasedatum

Na uitgesteld te zijn is er een nieuwe datum voor One Piece: World Seeker bekendgemaakt door Bandai Namco. In Japan zal de game voor PlayStation 4 op 14 maart 2019 uit komen. Een westerse datum is nog niet zo duidelijk: er staat nog steeds vrij ruim ingeschatte 2019 voor ons.

Er is ook wat meer informatie vrijgegeven. De ontwikkelaar bevestigt het bestaan van Monkey D. Luffy's Gear Fourth-techniek in One Piece: World Seeker. Wanneer Luffy overschakelt naar Gear Fourth, worden zowel zijn technieken als bewegingen 'super dynamisch', kortom, hij gaat bouncen als een springveer.

Spelers kunnen door ervaringspuntenpunten te verzamelen verschillende vaardigheden ontgrendelen, in Haki trainen en hun verkenningsmogelijkheden upgraden. Spelers kunnen ook schakelen tussen verschillende kostuums voor Luffy.

De grootste vraag van de One Piece-community staat nog open: de fans willen niet alleen spelen met Luffy, maar ook met Nami, Chopper, Zoro, Robin, Brook, Franky en Sanji oftewel de hele Strawhat-crew. De uitgever heeft op deze wens nog niet gereageerd, maar bijvoorbeeld DLC blijft natuurlijk een mogelijkheid.

One Piece: World Seeker - Luffy Escape (Foto: Bandai Namco)