Dembélé aangeklaagd voor huurachterstand en vernieling

Ousmane Dembélé maakt zich door zijn vermeende laksheid niet populair bij Barcelona en ook in Duitsland zijn ze hem duidelijk nog niet vergeten.

De voormalig speler van Borussia Dortmund is aangeklaagd door zijn voormalig huisbaas. Hij eist 20.000 euro voor achterstallige huur en het appartement zou bovendien in slechte staat zijn achtergelaten. Aan huur zou er nog 15.000 euro openstaan en de rest is om de schade aan het huis te herstellen.

Dembélé zou de vloeren beschadigd hebben, terwijl de etensresten en kleren nog in de flat slingeren. BILD heeft er foto's van die bewijzen dat de huisbaas een punt heeft. Bovendien zou de Fransman de sleutels niet hebben teruggegeven, waardoor de sloten vervangen moesten worden.

Het duurde langer dan verwacht om een rechtszaak aan te spannen omdat de huisbaas niet weet waar Dembélé momenteel woont. Daarom is besloten om de papieren maar rechtstreeks naar zijn huidige werkgever Barcelona op te sturen.

"Meneer Dembélé is aangeklaagd door zijn voormalig huisbaas voor een bedrag van €15,000 huur plus €5.000 aan compensaties", liet een woordvoerder van de lokale rechtbank in Dortmund weten aan SID. "Dat is om de toegebrachte schade te bekostigen."

Der Western weet ondertussen meer. "De ontvanger heeft nu drie weken de tijd om te reageren op de claims. Als hij dat niet doet, volgt direct een uitspraak [zonder zijn weerwoord]."

Dit verhaal staat niet op zichzelf. Dembélé werd afgelopen week al buiten de ploeg gehouden omdat hij te laat was voor de bespreking en eerder in de week al had verzuimd om zich ziek te melden. Ook zou hij geregeld te laat komen.

Hoewel trainer Ernesto Valverde en Dembélé's spelersmakelaar hebben gepoogd om het verhaal wat te temperen, schreef Mundo Deportivo donderdag dat het bestuur hem heeft verteld dat hij meer moet laten zien bij de club en moet zorgen dat hij voortaan op tijd komt.

Ook de Franse bondscoach, Didier Deschamps, vindt dat hij professioneler moet zijn. "Ousmane loopt nu al een tijdje mee, maar hij komt vaak te laat. Hij zal zeggen dat hij niet de enige is, maar hij moet wat attenter worden. Hij is een speler die ondanks zijn leeftijd al veel heeft meegemaakt. Ik twijfel er niet aan dat hij doorheeft dat hij zichzelf moet verbeteren. Zo kan het niet doorgaan en dat moet hij zo snel mogelijk beseffen."