Locadia wil nu al weg bij Brighton

Jürgen Locadia overweegt Brighton & Hove Albion in januari al te verlaten. De aanvaller kwam nog geen jaar geleden over van PSV.

In gesprek met De Telegraaf vertelt Locadia dat de huidige situatie pijnlijk voor hem is. "Ik probeer positief te blijven, maar ik word ook ouder. Ik ben nu op een leeftijd dat ik wekelijks moet spelen. Bij Brighton heb ik niet het idee dat mijn situatie snel zal veranderen. Voor mijn gevoel heb ik nooit de kans gekregen om te laten zien wat ik waard ben."

"Ik denk dat de winter een mooi moment is om na te denken of dit nog goed voor mij is." Locadia, die in januari een contract tot medio 2022 in Engeland kreeg, speelde vorig seizoen mede door blessureleed maar zes Premier League-duels. Deze jaargang kwam de 25-jarige spits niet verder dan acht optredens in de competitie, waarvan slechts één als basisspeler.

"Een echte duidelijke uitleg, waarom ik niet speel, heb ik nooit gehad", gaat Locadia verder. "De trainer zal de andere spitsen beter vinden. Dat moet ik natuurlijk respecteren. Maar het is ook mijn carrière, ik kan niet ’ja en amen’ blijven zeggen. Ik train superhard, ben topfit, maar moet het vooral in invalbeurten van tien minuten laten zien. Dat is echt heel moeilijk."

De situatie maakt hem ook een beetje boos. "Ik was in februari fit, maakte doelpunten en speelde ook nog een goede wedstrijd tegen Manchester United in de FA Cup. Daarna heb ik nauwelijks gespeeld, terwijl ze me koste wat kost wilden hebben in januari. In de zomer draaide ik een goede voorbereiding, maar tevergeefs. Dat klopt gewoon niet."