Gudelj kon naar PSV: "Salaris was een probleem"

Nemanja Gudelj speelt dit seizoen op huurbasis bij Sporting Clube de Portugal, maar hij had ook kunnen terugkeren in Nederland.

De oud-speler van NAC Breda, AZ en Ajax vertrok afgelopen zomer tijdelijk bij zijn Chinese club Guangzhou Evergrande. "Er was veel interesse. Clubs uit meerdere landen meldden zich bij mijn zaakwaarnemer. Ik kon naar de Premier League, een prachtige competitie", vertelt hij aan ELF Voetbal. Onder meer Watford wilde de 26-jarige Serviër graag hebben, maar Gudelj ging liever naar een grotere club die Europees voetbal speelt.

Bovendien waren enkele clubs uit Turkije en Spanje geïnteresseerd en PSV toonde eveneens belangstelling. "Voor PSV was mijn salaris (naar verluidt zeven miljoen euro per jaar, red.) een probleem. Guangzhou Evergrande blijft een groot deel betalen, maar het resterende bedrag is voor Nederlandse clubs te hoog."

En dus werd het uiteindelijk Sporting Clube de Portugal. "Een topclub die elk jaar om de prijzen meedoet. Een club die Champions League wil spelen en in alle opzichten groot is", aldus Gudelj. Sporting staat na tien speelronden in de Portugese competitie slechts twee punten achter koploper FC Porto. In de Europa League is de nieuwe club van coach Marcel Keizer bijna zeker van een plek in de tweede ronde.