Curlingmannen vol vertrouwen naar EK

Zaterdag speelt het Nederlandse team de eerste wedstrijd op het Europese kampioenschap curling in Tallinn. Het team is woensdag vol vertrouwen afgereisd naar de hoofdstad van Estland. Volgens bondscoach Shari Leibbrandt is het bereiken van de halve finale mogelijk.

De ploeg maakt sinds afgelopen zomer deel uit van TeamNL en speelde dit seizoen reeds acht internationale toernooien, waar op topniveau werd gepresteerd en steevast de kwart- of halve finale werd behaald. Net als vorig jaar nemen naast het Nederlandse team regerend Europees kampioen Zweden, Schotland, Noorwegen, Zwitserland, Duitsland, Rusland en Italië deel aan het EK. Polen en Finland zijn afgelopen jaar gepromoveerd naar de A-groep en completeren het deelnemersveld. Bij het bereiken van een positie bij de eerste zeven in het eindklassement is het team verzekerd van deelname aan het WK.

De ploeg van bondscoach Leibbrandt is een van de jongste teams op het EK en bestaat uit skip Jaap van Dorp (28), Carlo Glasbergen (28), Laurens Hoekman (20), Wouter Gösgens (20) en reserve Alexander Magan (25). Sinds de mannen door NOC*NSF zijn opgenomen in TeamNL kan de ploeg zich volop focussen op de sport.

Leibbrandt ziet het EK met veel vertrouwen tegemoet: “We hebben dit seizoen intussen al internationale toernooien in Canada, Zwitserland en Estland gespeeld, waar we ons serieus met teams van wereldniveau hebben kunnen meten. We richten ons sowieso op kwalificatie voor het komende wereldkampioenschap, want met structurele deelname aan het WK de komende jaren kunnen we rechtstreekse Olympische kwalificatie afdwingen. Het team heeft de afgelopen tijd enorme progressie getoond en in Tallinn streven we uiteraard ook het hoogste doel na. Alles moet kloppen, maar dan is een plek bij de laatste vier in de play-offs een reële mogelijkheid.”


2018 EK curling speelschema Nederland
2018 EK curling speelschema Nederland