Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 46

Er zijn er maar weinig die het op durven te nemen tegen Warner Bros. en hun Harry Potter (spin-off) franchise. Naast de nieuwe Fantastic Beasts zien we daarom alleen de 'remake' van Dario Argento's Suspiria en drie andere titels nieuw op de bioscoopagenda.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

De tweede film over hoe de 'wizarding world' van Joanne Rowling eruit zag voordat Tom Riddle en Harry Potter voorbestemd werden om het tegen elkaar op te nemen. In deze film zien we een jonge Albus Dumbledore (Jude Law) als mentor van Newt Scamander (Eddie Redmayne) en Gellert Grindelwald (Johnny Depp) als de Big Bad van dit tijdperk van de wizarding world.

Suspiria

De heksenhorror Suspiria van Dario Argento wordt, 41 jaar na dato, nog steeds geroemd om de visuele keuzes en doordringende muziek van de regisseur. Deze film diende als inspiratie voor de nieuwe Suspiria, die door regisseur Luca Guadagnino wordt aangeduid als een 'coverversie' van de eerdere film.

Susie (Dakota Johnson) is een jonge danseres vol ambities. Vanuit het Amerikaanse platteland reist ze af naar Berlijn, om te dansen aan de prestigieuze Markos dansacademie. Daar valt de artistiek directeur Madam Blanc (Tilda Swinton) als een blok voor de danskunsten van Susie. Terwijl er zich mysterieuze verdwijningen voordoen onder de studenten, komt Susie meer en meer in de greep van Blanc. Met behulp van haar nieuwe vriendin Sara (Mia Goth) probeert ze de duistere geheimen van de school te ontrafelen, voordat het te laat is…

Destination Wedding

De eerste ontmoeting van Frank en Lindsay loopt niet al te soepel. Op het vliegveld krijgen de twee bij de gate meteen een aanvaring. Ze kunnen elkaar niet uitstaan en tot overmaat van ramp zitten ze naast elkaar in het vliegtuig. Als dan ook nog eens blijkt dat ze onderweg zijn naar dezelfde bruiloft is het drama compleet. Frank en Lindsay lijken elkaar niet te kunnen ontlopen - met aangrenzende hotelkamers en een plek aan dezelfde tafel - en blijven kibbelen. De twee zijn voor niemand gemaakt en al helemaal niet voor elkaar. Maar ondertussen groeit de aantrekkingskracht, hoe hard ze die ook proberen te negeren…

The Kindergarten Teacher

Wanneer de eenzame kleuterjuf Lisa (Maggie Gyllenhaal) ontdekt dat een vijfjarige leerling uit haar klas een bijzondere gave heeft, raakt ze gefascineerd door het kind en neemt ze hem onder haar hoede. Door haar verwoede pogingen het talent van het kind te ontwikkelen, komt ze in een neerwaartse spiraal terecht waarin goede bedoelingen een gevaarlijke obsessie dreigen te worden.

Bellingcat, Truth in a Post-Truth World

Deze documentaire, ook te zien op IDFA, volgt een internationaal team van burgerjournalisten dat hun kennis van sociale media, reconstructietechnieken en audio-analyses inzet om diepgravend onderzoek te doen. Naar de MH17-ramp bijvoorbeeld, via Google Earth, dashcam-beelden en Facebookprofielen. Of naar de misstanden in Syrië, waarbij video’s nauwkeurig worden gecontroleerd op echtheid, om vervolgens te worden opgeslagen in een grote database voor mogelijk toekomstige rechtszaken.

Voor deze film is helaas online geen trailer beschikbaar. Alle films zijn vanaf nu te zien in je lokale bioscoop of filmhuis!