Bosz: "Ajax zou Neres kunnen verkopen en dan Lozano halen"

Peter Bosz is benieuwd wat Ajax komende zomer gaat doen op de transfermarkt, als de club waarschijnlijk vele miljoenen euro's binnenkrijgt.

De verwachting is dat in elk geval Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech na dit seizoen afscheid nemen van Ajax. "Er gaat dus minimaal tweehonderd miljoen euro bij Ajax binnenkomen. En dan? Gaan ze met dat geld spelers voor twintig of dertig miljoen aantrekken? Als ze dat doen, zal het salaris nog meer omhoog moeten, want dat heeft daar toch mee te maken", zegt Bosz tegen Voetbal International.

Ajax zou volgens de voormalige coach ook Bayern München achterna kunnen gaan. De Duitse grootmacht haalde de laatste jaren regelmatig spelers weg bij concurrenten. "Wat ze wél kunnen doen, is bijvoorbeeld zeggen: We verkopen Neres en we gaan Lozano halen. De volgende stap is de beste spelers bij PSV en Feyenoord weg te halen. Als je dat doet, word je er niet alleen zelf sterker van, je verzwakt ook je concurrent. Dan heb je de monopoliepositie in Nederland."

Onlangs zei directeur Marc Overmars dat ten minste drie spelers komende zomer vertrekken. "Zij hebben zo'n hoog niveau dat we ze straks niet meer kunnen behouden." Maar dat gebeurt dus wel na afloop van het seizoen, niet eerder, zo benadrukte Overmars later. "Het is bekend dat er in de winterstop niemand weggaat, dat is kansloos. Wat er ook op tafel komt."