Federer herstelt zich bij ATP Finals met zege op Thiem, Anderson wint tweede poulewedstrijd

Op de derde dag van de ATP Finals in de O2 Arena in Londen hebben Kevin Anderson en Roger Federer hun poulewedstrijd gewonnen. Anderson won in twee snelle sets van Kei Nishikori (6-0, 6-1), terwijl Federer geen moeite kende met Dominic Thiem: 6-2, 6-3.

Anderson kende geen enkele problemen met Nishikori, die zijn eerste poulewedstrijd tegen Federer nog had gewonnen. Binnen één uur en zes minuten stond de 6-0, 6-1 op het scorebord en heeft Anderson nu twee overwinningen op zijn naam. Daarmee gaat de Zuid-Afrikaan nu aan de leiding Lleyton Hewitt-groep.

Federer herstelde zich van zijn zwakke openingspartij tegen Nishikori. In zijn tweede poulewedstrijd had de 37-jarige Zwitser al snel een break te pakken in de eerste set. Op eigen service kwam de voormalig nummer één van de wereld niet in problemen. In de tweede set was hetzelfde verhaal als in de eerste set en zo won hij eenvoudig de wedstrijd tegen Thiem. Door de zege heeft Federer alles weer in eigen hand om de halve finales te bereiken van het eindejaarstoernooi van de ATP.