Nijland over Huntelaar: "Ik had nog nooit van hem gehoord"

Algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland erkent dat hij Klaas-Jan Huntelaar naar de club kon halen, maar liet die mogelijkheid liggen.

De spits speelde destijds voor De Graafschap, dat hem huurde van PSV. "Samen met Henk Veldmate zat ik bij Frank Arnesen (toenmalig technisch directeur van PSV, red.) op kantoor. We zeiden tegen Frank: 'we zoeken nog een spits. Hebben jullie nog iemand die we kunnen huren?'", vertelt Nijland in gesprek met Dagblad van het Noorden.

"Arnesen zei: 'bij De Graafschap hebben we er eentje lopen, een zekere Huntelaar'. Ik had nog nooit van hem gehoord. Henk zei: ‘nee, die is niet goed genoeg voor de Eredivisie.’ Arnesen kon zich daar eigenlijk wel iets bij voorstellen."

"Daarna werd Huntelaar voor 100.000 euro verkocht aan sc Heerenveen. Tja... zo gaan die dingen." De 35-jarige spits speelde vervolgens voor Ajax, Real Madrid, AC Milan, Schalke 04 en keerde vorig jaar zomer terug bij Ajax. In totaal speelde hij 76 interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij 42 keer scoorde.