New York Red Bulls draaien achterstand om in play-offs MLS

De New York Red Bulls staan in de finale van de Eastern Conference in de MLS, de Amerikaanse voetbalcompetitie.

De ploeg verloor eerder met 1-0 bij Columbus Crew, maar in de kolkende Red Bull Arena in Harrison zorgde Alex Muyl al snel voor de 1-0. Het duurde vervolgens lang tot een beslissing viel, maar die kwam ook gelijk hard op het dak van Columbus terecht: Daniel Royer tikte in de 73e minuut de 2-0 binnen, waarna hij drie minuten later de 3-0 tegen de touwen ramde. Dat was de eindstand en dus is New York door.

De stadsgenoten van de Red Bulls, New York City FC, liggen eruit. Na de 0-1 thuisnederlaag tegen Atlanta United kon de ploeg in en tegen Atlanta geen vuist maken in het met ruim zeventigduizend toeschouwers gevulde Mercedes-Benz Stadium. De Venezolaanse sterspeler Josef Martinez opende de score vanaf elf meter, Miguel Almiron was voor rust goed voor 2-0.

Nadat Maxime Chanot voor de gelijkmaker tekende leek er even hoop te zien voor New York, maar Valentin Castellanos zag zijn indrukwekkend snelle volley in de handen van doelman Brad Guzan belanden. Kort voor het einde gooide Martinez de boel definitief in het slot: 3-1 en dus neemt Atlanta het op 25 en 29 november op tegen de New York Red Bulls.

In het westen stonden de Portland Timbers al in de finale, zondagavond kwam Sporting Kansas City daar ook bij. Na het 1-1 gelijkspel op bezoek bij Real Salt Lake won de ploeg in eigen huis in een doelpuntrijke wedstrijd. Diego Rubio opende de score, Daniel Salloi zorgde voor 2-0, maar Sebastian Saucedo tekende voor 2-1.

Ilie was een paar minuten later vanaf elf meter voor Sporting trefzeker, maar er bleef hoop voor Salt Lake nadat Damir Kreilach de 3-2 scoorde. Nick Besler kreeg vervolgens een gigantische kans op de 3-3, maar verzuimde de bal van dichtbij in het vrijwel open doel te schieten. Dat werd in blessuretijd definitief afgestraft: Salloi zorgde voor 4-2 en daarmee was het gedaan.

New York Red Bulls - Columbus Crew (Bron: YouTube)

Atlanta United - New York City FC (Bron: YouTube)