Waterreus wil 'FC Limburg': "De regio is te klein voor drie profclubs"

Roda JC heeft het zwaar in de Keuken Kampioen Divisie en Ronald Waterreus roept in zijn column op tot stevige maatregelen. Hij pleit voor een fusie.

De degradant uit Kerkrade staat nu op de zevende plaats en heeft al een achterstand van negen punten op lijstaanvoerder Sparta Rotterdam. In de Limburger spreekt Waterreus van consequent mismanagement. “Ik hoef u niet te vertellen dat het slecht gaat met Roda. Het voetbal is abominabel, de kans op het kampioenschap verkeken en de club moet opnieuw bij de gemeente aankloppen. Consequent mismanagement en zodra de club degradeert wordt alles en iedereen op straat geknikkerd”, sneert de oud-doelman van PSV.

Als enige oplossing ziet hij een fusie met Fortuna Sittard en MVV Maastricht. "Wanneer snappen we dat alleen een FC Limburg ervoor kan zorgen dat we ooit nog (sub)topvoetbal zien in Zuid-Limburg? De regio is te klein voor drie profclubs. En als we eerlijk zijn weten we dit al jarenlang”, meent Waterreus, die zich baseert op een in 2009 mislukt initiatief tussen Roda en Fortuna.

Toen was het formeren van Sporting Limburg de inzet, maar de provincie weigerde financiële steun. De club uit Sittard promoveerde afgelopen zomer naar de Eredivisie en doet het nu met een tiende plaats naar behoren. Roda komt komend weekend in actie tegen MVV, wat zichzelf terugvindt op de veertiende stek in de Keuken Kampioen Divisie.