Ziggo verlengt uitzendrechten Formule 1

Ziggo Sport heeft opnieuw de uitzendrechten verworven van de Formule 1. De races van onder andere Max Verstappen zullen in elk geval tot en met 2021 op het kanaal te zien zijn. Ook de vrije trainingen worden uitgezonden. Het is onbekend of ook andere partijen (RTL, Talpa, de NOS) hebben meegeboden.

Ziggo zendt de Formule 1 sinds 2013 uit, toen het nog in het betaalpakket van Sport1 zat. Sinds november 2015 is daar het 'gratis' kanaal 14 voor iedereen met een Ziggo-aansluiting aan toegevoegd. Voor de zender is het de heilige koe. De Formule 1-races trekken geregeld een miljoenenpubliek.

Will Moerer, directeur van Ziggo Sport: "De Formule 1 is voor ons als zender, maar zeker ook voor Ziggo naast het vele Europese topvoetbal van groot belang. Hoewel het huidige seizoen nog niet eens ten einde is, kijk ik nu al uit naar 2019 waarin Max Verstappen, waarmee wij overigens ook de komende jaren nog een partnership hebben, met zijn nieuwe Honda-motor wellicht in staat is het gat met Lewis Hamilton verder te dichten."

Ook bij de F1 zijn ze blij. Ian Holmes, Director of Media Rights Formule 1: "Formule 1 heeft in Nederland een lange en rijke historie en mede dankzij Max Verstappen is er de laatste jaren een aanzienlijke groei te zien. De beelden van het Oranje Legioen op Spa en Spielberg hebben de hele wereld bereikt. We zien dat Nederlandse fans meer dan ooit bezig zijn met de sport. Dit is dan ook een van de redenen waarom onze overeenkomst met Ziggo zo ontzettend belangrijk is."