Villeneuve noemt Ocon 'een schande' en prijst Verstappen

Tijdens de Grand Prix van Brazilië was er zondag een akkefietje en dus was good-old Jacques Villeneuve er als de kippen bij om ook zijn plasje te plegen over het hele gebeuren. Esteban Ocon reed leider Max Verstappen van de baan in een wat overenthousiaste actie zichzelf van een ronde achterstand te ontdoen, wat hem na de race op een duwtje of twee en wat boze woorden van de Red Bull-coureur kwam te staan.

"Ocon is een schande voor de sport, dat was belachelijk", aldus de Canadese ex-wereldkampioen. "Het ergste is dat iedereen zag wat er gebeurde, maar op de radio kwam er zelfs geen 'sorry jongens, ik zat fout'. Het is soms goed om te accepteren dat je fout zat", doelt hij op de move van Ocon. 

"Je kunt een ronde achterstand ongedaan maken, maar doe het wel goed. Je mag de leider niet in gevaar brengen, je doet het niet op een manier die de andere coureur tijd kost of een risico oplevert. Inhalen op het rechte stuk is prima, maar dit leek wel een gevecht om de eerste plek", foetert Villeneuve.

"Het toont ook aan dat hij geen 'racecraft' heeft, totaal niet. Bij alle incidenten in de afgelopen twee jaar waar het misschien wel of misschien niet zijn fout was, valt er wat voor te zeggen dat hij de race en het moment niet goed gelezen heeft. Hij leert ook helemaal niks, want het is zogenaamd nooit zijn fout", besluit Villeneuve.

In het begin van Verstappen's loopbaan was de Canadees nog wel eens een tikkeltje kritisch op de Nederlander, maar nu was hij juist vol lof: "Ik vond dat Verstappen zich behoorlijk heeft ingehouden bij zijn reactie, hij heeft hem niet eens geslagen! Wat willen we zien? Emotie! Het was goed om dat te zien. Ocon is nog eens een kop groter dan hij ook."

Ook over de race van Verstappen was Villeneuve uiterst positief: "Hij reed geweldig. Zijn inhaalacties in het begin, zonder DRS, waren agressief maar netjes. Het is een hele andere Max, alsof hij sinds Monaco alles wat goed was in Ricciardo ook heeft overgenomen. Je had 'de Max' al, maar hij heeft alles wat niet zo best was overboord gegooid, al het goede van Ricciardo er aan vastgeplakt en een enorme stap gemaakt. Heel indrukwekkend."