4 personen opgepakt om rellen NAC-Willem II

Er zijn vanmorgen vier mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de rellen tussen de supporters van NAC en Willem II op zondag 21 oktober 2018. Dat meldt de politie. 

Die dag liep het uit de hand na de voetbalwedstrijd. De beveiliging van NAC en de politie konden voorkomen dat aanhangers van de club met elkaar op de vuist gingen. Dat had wel als resultaat dat er door verschillende supporters ernstige strafbare feiten gepleegd werden ten opzichte van de Mobiele Eenheid zoals poging zware mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie. Mannen sloegen met kettingen en broeksriemen waarbij twee agenten lichtgewond raakte. Er zijn die dag vijf verdachten aangehouden en er is direct een onderzoek gestart om de overige raddraaiers op te sporen.

Op maandag 12 november zijn vier mannen, twee uit Made van 22 en 33 jaar en twee uit Breda van 26 en 27 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen wat zich uit in onder andere openlijk geweld, poging tot zware mishandeling, opruiing, vernieling, mishandeling en belediging. Er zijn veel beelden van de incidenten die worden bekeken en geanalyseerd door het team, zo laat de politie weten. Er worden nog steeds relschoppers herkend op die beelden en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.