Keizer ziet Dost uitblinken bij winnend Sporting

Bas Dost heeft met twee doelpunten hoogstpersoonlijk voor een overwinning gezorgd bij Sporting Portugal. Hekkensluiter Chaves werd verslagen met 2-1.

Bij de Portugese topclub stond interim-trainer Tiago Fernandes nog voor de groep en aan hem de zware taak om de ploeg rustig te houden in een turbulente week. Eerst werd bekend dat Marcel Keizer na de interlandperiode komt als nieuwe oefenmeester en de club moest ook verwerken dat voormalig voorzitter Bruno de Carvalho is gearresteerd vanwege betrokkenheid bij de aanval van hooligans van afgelopen mei.

Destijds werden Bas Dost en zijn ploeggenoten aangevallen op het trainingscomplex. De Nederlander bleef de club desondanks trouw en is de laatste weken weer goed in vorm. Halverwege de eerste helft bekroonde hij dat met een rake kopbal. Marcos Acuna vond hem in de zestien en de boomlange spits knikte keurig raak in de verre hoek.

Sporting leek helemaal op rozen te zitten toen Bruno Gallo een tweede gele kaart kreeg, maar met een heerlijk afstandsschot bracht Niltinho de bezoekers toch nog op gelijke hoogte. Vijf minuten voor het einde bracht Dost de verlossing door raak te schieten vanaf de strafschopstip. Dat was zijn vijfde goal van het seizoen in de Primeira Liga. Dankzij de zege stijgen os Leões naar de tweede plaats, twee punten achter FC Porto.