Barcelona verliest van Betis in doelpuntenfestijn

Barcelona is er voor de tiende competitiewedstrijd op rij niet in geslaagd om de nul te houden. Real Betis scoorde zelfs vier keer in Camp Nou.

De ploeg van Ernesto Valverde wordt geteisterd door blessureleed en het gelegenheidsduo in het hart van de verdediging vertoonde gebreken. Gerard Pique en Clement Lenglet stonden centraal achterin opgesteld en zij konden niet voorkomen dat Betis keer op keer dreigend voor Marc-André ter Stegen opdook. Pluspunt was de terugkeer van Lionel Messi, maar de Argentijn kon ondanks twee treffers niet voorkomen dat de koploper van La Liga punten liet liggen.

Na iets meer dan een half uur spelen keek Barcelona al tegen een 0-2 achterstand aan en onverdiend was dat niet, al kregen beide ploegen kansen. Eerst verraste Junior Firpo de doelman na een corner en Joaquin verdubbelde de marge. De 37-jarige routinier mocht Cristian Tello dankbaar zijn voor de fraaie individuele actie waarmee hij het doelpunt mogelijk maakte. Barça drong wel aan, maar kon lang geen vuist maken. Pas in het laatste kwart werd het spannend.

In de 68e minuut veerde het publiek even op toen Messi mocht aanleggen voor een strafschop. Na drie weken afwezigheid was hij voldoende hersteld van een gebroken arm en vanaf de stip liet hij zijn klasse zien. Van een ommekeer kwam het niet. Giovani Lo Celso bepaalde de marge drie minuten later weer op twee en hetzelfde deed Sergio Canales toen Arturo Vidal scoorde. Daarmee gaf hij zijn ploeg net genoeg voorsprong, want de aansluitingstreffer van Lionel Messi in blessuretijd kwam te laat.